PRESENTACIÓ

Dalt de l'Aneto per la cresta de Llosars
Aquest projecte és una iniciativa dels avinyonencs Raül Corominas "Rusky" i Pere Herms. La nostra intenció és fer una aclimatació tant física com mental per la serralada de l'Himàlaia durant 5 mesos per acabar pujant el Manaslu de 8.163m. D'aquesta experiència se'n farà un documental produït per Abyssinia Films i Televisió de Catalunya.

Es difícil explicar els motius que poden portar a una persona a voler escalar muntanyes de més de 8.000 metres. Segurament son molts o potser cap de concret. El cert però és que quan et planteges un repte d'aquestes característiques existeix un desig interior molt poderós que t'hi empenyen. En el nostres cas, el desig, ve de lluny.

En Rusky, el cap d'expedició, és un alpinista compromès que s'estima amb bogeria les muntanyes. La seva trajectòria dels últims 10 anys és increïble, amb nombroses ascensions als Pirineus, Alps i Atles Marroquí i culminada amb l'ascensió en solitari de més de 60 muntanyes als Andes.

En Pere, el director, és un documentalista compromès i que també s'estima amb bogeria les muntanyes. Durant els últims 10 anys ha estat varies vegades a l'Àfrica i Sud-Amèrica fent projectes de documental social per Televisió Espanyola i Televisió de Catalunya. Durant aquest temps, però, mai s'ha allunyat de l'alpinisme i ha fet nombroses ascensions, la majoria en solitari, als Pirineus, atles Marroquí i també ha pujat un parell de sis-mils als Andes.

Així doncs ens unim dues dues ànimes solitàries, viatgeres, compromeses i somiadores. Creiem fer una bona cordada, forta i equilibrada. Els dos ens sentim capacitats per afrontar aquest repte. De fet, no hi ha dia que no hi pensem. La imatge del Manaslu apareix i desapareix contínuament en les nostres ments.

I perquè assolir aquest repte els dos sols, sense incorporar a cap alpinista a l'equip amb experiència a l'Himàlaia? La resposta és doble. Per una banda, això té relació amb la nostra filosofia alpinística, busquem fer una expedició petita i humil, per tenir la màxima intimitat amb la muntanya. I per altra banda, aquest és el nostre caràcter, volem experimentar pel nostre compte el primer 8.000 de la nostra vida.

Anem a les muntanyes a aprendre, a explorar tant l'interior com l'exterior. I per tot això també, la necessitat de fer-ne un documental, perquè no tant sols volem viure l'experiència sinó que la volem transmetre; fer reflexionar a la gent sobre els límits de cada persona i animar a tothom perquè, a l'igual que nosaltres, lluitin per complir els seus objectius i fer realitat els seus somnis. Perquè lo important sovint, no és la finalitat en si mateixa, sinó el camí recorregut.En Rusky i en Pere al cim del Montblanc el 2011

1 comentari: